Форум русских эмигрантов

Форум русских эмигрантов (http://emigrantforum.ru/index.php)
-   Болгария (http://emigrantforum.ru/forumdisplay.php?f=19)
-   -   Българите са ПЪРВИ в... (http://emigrantforum.ru/showthread.php?t=2712)

Бесконечность 30.08.2010 06:10

Вы наверное уважаемый не где не были?Кроме как из новостей и по телевизору видите что произходит!В европе мы асоцыируемся как цыгане!Не даром вы и цыганку увидели!Европейские журналисты не делают раздницу между нами.Это все потому что первыми людьми которые покинули Болгарию в надежде лучшей жизни после распада соц-лагеря были цыгане.Они и сейчас там.Только это у же не те что раньше они занимаются наркотиками продажей детей порой собственых угоном автотранспортом и прочие.Вернется она как же!Держы карман шыре дядя!Да?!Сколько наивных людей в мире просто поражаюсь!А немцы.Вот ты сидиш напротив него в автотранспорте а он небя всячески оглядывает как преступника.И кожа у нас раздная не то что у них!Да и о чем говорить.Робско племе сме и така е писано да умрем!Только не все с этим могут согласится!

Бесконечность 30.08.2010 06:21

И чему нам завидовать?Дружбу с Россией продали за Американский сникерс!Теперь кругом американские базы!А Вы в аэропорту в Бургасе были?Этих черномазых америкосов до чертиков.Чувствуют себя хозяивами мира!Русские так не вели при соц-лагерето!Базы не строили.Да что тут говорить сами знаете!

Andrew 31.08.2010 21:35

все-таки вам легче чувствовать себя обреченными и искать виновных где и в ком угодно.разве так сложно поднять голову и вспомнить о нашей истории,героических предках и многом другом.я живя в России с гордостью всем сообщаю что это мои предки *постарались и дали славянам азбуку. а если думать о немцах американцах и других державах то их процветание и достижения по колено а может и выше в крови.така че трябва да се гордеем със това какво-то го имаме.българинът на всякъде търси свобода и радост .това е характерно за нашата нация.а за циганите разговорът ще стане отделно.моят пример беше свързан със циганите как=то пример за свободолюбие а не за робство.извинявамсе за диалектния български.ако имам грешки да ме простите.

Бесконечность 01.09.2010 00:57

Извините Роман, но при чем тут я? В стишке описывается среднестатистический представитель современной молодежи. Сам я не чувствую себя обреченным. Виноватых тоже не ищу. Не съм се унижавал нито с бране на маруля нито с лъсване на белгийски чинии с език. Но това, че лично не съм се занимавал с косене на испански ливади, не означава, че не разбирам хората, които го правят. Политиката на управниците в днешна България просто изтласква умните, способните и талантливите хора зад граница. Остается быдло которым легко управлять. Легко рассуждать о патриотизме сидя на диване в России. Если вы токой патриот почему не вернетесь на историческую родину? Есть программы по переселению соотечествеников в Болгарию. Не хотите воспользовотся? Патриотизм доказывается не словами а делами. Возвращяйтесь и поднимайте страну. А если нет то не надо "Ля-ля". Пишете "Българинът на всякъде търси свобода и радост" звучит красиво, но к сожалению это утопия. Българина от как е попаднал под турско робство е загубил и свободата си и националната си единтичност. Не можеш да цениш нещо, ако не знаеш какво е. Поради тази причина българина по инерция продава свободата си на този който повече заплати. Если вы не в курсе сейчас Болгария находится под американским рабством, хоть многие и не хотят в это поверить. Ако не ми вярвате гледайте по интернет "Канал1" или "Нова Българска Телевизия". С подачи американских спец. служб на этих и других каналах крутят псевдокультурные передачи про беды болгар и к то в этом виноват. Процитирую вам два пасажа из такой передачи "Ако Русия не беше окупирала страната ни по време и след втората световна война България щеше да бъде на първо място във Европа "..."За всичко е виновна голямата руска мечка. Всички беди на България идват от там." Таким байкам могут поверить только человек не изуродованый интелектом и впечатлительная молодеж не знающей свою историю и не хотящая ее знать. Из этих двух компонентов и складывается современное лицо болгарской нации. Класик болгарской литературы Алеко Константинов создал уникальный литературный образ - Бай Ганьо. Этот герой до сих пор не потерял актуальности и остается эталоном истинного болгарина.

Camilla 01.09.2010 03:13

Скъпи Пламен! Много си прав! През 1985-6 годы работих у геоложки отдел на Рудник 3 в СМЕК "Марица -Изток", имаше при нас не Бай Ганьо, а Бай Жельо - много мързелив човек. Той си имаше една такава филосифия - българин винаги ще бъде при силния. Докато Русия е силна с нея сме...А пък нищо не ни пречи и при американците да се обърнем. Не вярвах на този стар човек, мислих че мене ме дразни. А сега настана това време при *което българи се породнили са с американоси, как-то казваш.За всичко хубаво, как-то се казва, едат лайна руснаците. Аз съм рускиня 10 години живяла в България. Към нас -руснаците българи се отнасяли не по хубаво отколкото сега в Европа към българите. Таков а жизнь...Пък искам да я променя.Време е вече.Българите започват да осъзнават какво са сторили.

Camilla 01.09.2010 03:15

Но само те могат да променят нещата - младите, които трябва да навлизат в политиката.

Бесконечность 01.09.2010 04:03

Благодаря Татьяна за топлите думи! Честно казано не очаквах някой да подкрепи мнението ми. Има много хора които не са живяли в България и не знаят как са нещата там на практика. Оценяват ситуацията повърхностно. Смятам да си патриот не означава да пееш хвалебни песни за страната си, а с нещо реално да и помогнеш. С думите си (колкото и неприятно да звучат за някого) целя да бъда искрен и по възможност да отворя очите на "слепите". За съжаление повечето будна младеж е зад граница и голяма част от тях не искат да се връщат. Смятам, че България има бъдеще само с подкрепата на Русия.

Бесконечность 01.09.2010 04:08

Кризата показа колко Евросъюза помага. Няма далеч да ходим нека погледнем изказванията на канцлера на Германия Ангела Меркел. В смисл оправяй се кой както може. Що се отнася до Американските граждане един на хиляда знае че изобщо съществува такава страна като България. От времето на книгата на Алеко Константинов "До Чикаго и назад" нищо не се е променило.

Camilla 01.09.2010 14:32

Аз познавам реалноста, защото чета по Инет бълг. весници, а през тях и публикациите в немските вестници. Така че, дори на пръв поглед, нещата се влошават светкавично бързо.Преди няколко години преведох книгата на Иван Дренски за капитана на бълг армия Радко Димитриев, той беше и генерал на Русската армия. Тъкмо за надеждите на бълг.народ на братушките и русско-турската война. Изобщо добре познавам и бълг.лит-ра и искуство през миналия век.И като гледам какво става днес - жал ми е, че се размиват бълг.народни традиции и културата, чезне българщина - в хубавия смисъл. Понякога си мисля че в България вече българи ги няма...Сега братушки би могли да помогнат, ама бълг.ръководство - на страната, не иска дори газопровода ни, който би могл да реши много экономически проблеми на страната.Какво друго да говорим!Безочие някакво.

Camilla 01.09.2010 14:34

Не можах да отговоря снощи - за пръв път у нас се отключи тока!!! Смешно е, ако си спомня, как през 1982-86 денонощно нямаше ток и вода в Стара-Загорски окръг.

Текущее время: 18:47. Часовой пояс GMT.