Форум русских эмигрантов

Форум русских эмигрантов (http://emigrantforum.ru/index.php)
-   Общие вопросы жизни за границей (http://emigrantforum.ru/forumdisplay.php?f=2)
-   -   ЧУЖА МОВА-ЧИ ЗВИКЛИ МИ ДО НЕЇ? (http://emigrantforum.ru/showthread.php?t=1032)

MelocotoN 21.05.2008 23:42

ЧУЖА МОВА-ЧИ ЗВИКЛИ МИ ДО НЕЇ?

так -це дуже важко коли ти не знаеш мови, береш в руки розмовник і зубриш слова а вони зовсім не схожі на справжню португальску мову, ти запамятовуєш і стараєшся їм щось сказати а вони не розуміють тебе, і так продовжується день, два ти починаєш уловлювати що вони говорять і з часом у тебе виходить ,радість страшна що ти навчився чогось ,а вже коли ти живеш тут 5 -6 років ти спілкуєшся з ними як дома навіть незамічаєш що мова чужа :-)

Замдиректора Дак 23.05.2008 01:28

При роботi з дiтьми, дивлячись телевiзор-дуже швидко сприймаеш i вчиш будь-яку iноземну мову. А з часом ми звикаемо i до мови, i до культури краiни в якiй ми находимось, а також пристосовуемось до способу життя.

Jaroslawa Hvo 23.05.2008 22:57

:-)ja z dytynstva zakoxana v nimezjku movu, tomu meni zja mova zovsim ne chusha...ale ljubyty jakusj movu i krajinu - rizni rechi ;)

Забудь ОдЭт 24.05.2008 19:31

Zvukatu? Ze ne tohne zaputannja. Jakwo mu pruiwdwajemo v hywy krainy i dymajemo tyt wutu. prazjyvatu i hohos dosjahtu krawoho. mu zobov"jazani vuvhutu movy.

Vladimir Vyd 24.05.2008 20:53

moje sformulyuvatu putannya

--- 4U NE NABRUDLO TOBI 4UTU KOJEN DENJ 10 RIZNUX MOV ,

ZA VUKLYU4ENNYAM RIDNOYI ????? -----

meni nadrublo

Двое 25.05.2008 00:10

У мене не було проблем, бо ще в Україні я закінчила польсько - українську філологію. *:-$

Запретный Пмад 25.05.2008 02:59

A ot meni nikolu ne nabrudne chytu 10 riznux mov. Navpaku - chum bilshe, tum krasche. Jakbu mogla, vuvchula b ysi movu svity!!!

александра 14.06.2008 21:06

про языки сказал ещё Карл Великий (совсем не Шевченко (ch)), а сам Карл говорил на 14 или 17 языках.

я с родителями разговариваю на русском и украинском, со всеми вокруг - на португальском, а преподаю английский...иногда в голове происходит блокировка, и не могу сказать ни слова ни на одном языке (md)

алевтина 14.06.2008 22:26

звикаем і вже занадто , інколи не можем згадати як воно називається по нашому....частенько ловлю себе на тому , що думаю по португальськи.... розмовляю з дитиною дома по португальськи, а про дітей той говорити не має що.... їм набагато легше на цій мові, тільки чуть що зразу переходять на португальську.... граються між собою ні одного українського слова.....

Чёзанах 14.06.2008 23:54

Когда жила в Португалии не могла привыкнуть к языку.тяжело давался.а итальянский очень легко пошел.уже *за 2.5 года читаю книги и стихи на итальянском и дочка моя владеет свободно.без акцента.нам нравится .

Выход 30.06.2008 13:33

я вот как раз в процессе изучения иврита,не тяжелее английского, но тааак уже хочеться более свободно разговаривать

Peneopa 13.02.2009 05:36

язык не знаю свершенно.это очень плохо :'(,но увы...общение только русскоязычное.

Бриз 24.05.2009 12:04

Y*e inogda lovliy sebR na musli 4to dymaiy na angliiskom. Neskolko let y4ilsR v Italii i Italianskii bolwe liybly ne*eli Angliiskii. A ewe govoriy na Ivrite. To*e o4en nravitsR etot Rzuk...

Текущее время: 16:39. Часовой пояс GMT.