Форум русских эммигрантов
Вернуться   Форум русских эмигрантов Европейский союз Болгария

Ответ

Опции темы Опции просмотра
post #21 Старый 28.12.2008, 14:37
А ето още една вкусотия:

Продукти:
200 гр.свинско месо,
2 гл.лук,
200гр.дребни печурки,
2-4с.л.бланширан продълговат ориз.
1ч.л.мед,
2-3 с.л.соев сос,
2-3с.л.балсамов оцет
1с.л.сушен магданоз,
черен пипер,
2с.л.доматен сос,
маслини,
2-3с.л.червено вино.

Приготвяне:
Нарязваме свинското месо на големи парчета.
Лука на гръгчета, гъбите цели или на две /зависи от големината/.
Пържим в загрята мазнина лука, добавяме и месото и пържим до зачервяване, добавяме соевият сос и меда и бъркаме.
Добавяме балсамовият оцет, гъбите и оризчето.
Пържим за кратко и добавяме доматеният сос, посоляваме.
Намазваме дъното на тавичка и слагаме широк лист пекарска хартия и изсипваме пърженото в нея.
Отгоре слагаме маслините, поръсваме с магданоз, черен пипер,заливаме с виното и завиваме фолиото стегнато като бонбон.
Печем на 220*С около 1,5ч.

(pl) (B) (B) (B)
Для Тебя
Junior Member
Для Тебя вне форума
post #22 Старый 28.12.2008, 19:19
Чебуреки - это такой продукт, который получается в результате слияния теста и фарша.

-------------

Чебуреки-это среднеазиатское блюдо (H)..Мясной фарш с большим количеством лука,как начинка для тонко раскатанных пресных лепешек (H) :-D :-D

Александр,это не болгарская кухня :-)
Member
Аспирин вне форума
post #23 Старый 29.12.2008, 02:48
Ну уж не знаю, какая кухня и из каких окраин влияет на современную болгарскую кухню. Однако знаю одно, что в моём роду, ещё моей бабушки прабабушка готовила чебуреки (уж она прямо из Болгарии (Пловдива)прибыла в Россию и передала навык младшим женщинам). Разговоров за среднеазиатскую кухню не слышал ни разу. (H)
-eleven
Guest
post #24 Старый 29.12.2008, 03:36
Хочу расказатть рецепт очень старого болгарского блюда. Берем 1 столовую ложку жира ставим в нагретый казанок,когда он нагреется добавляем 1ст.ложку муки ,перемешиваем,затем перемешивая тонкой струйкой наливаем кипяток до консистенсии жидкой смитаны.За тем *берем большой кусок *овечей брынзы хорошо его разминаем ,и засыпаем в казан.На завершение берем 2 куринных яйца разбиваем ,хорошо взбиваем .Тонинькой струйкой наливаем энергично перемешивая.Через 5 минут можно насыпать и со стаканчиком домашнего Болгарского вина употреблять.
Авнатомов
Senior Member
Авнатомов вне форума
post #25 Старый 29.12.2008, 13:26
Ето и малко рулца за Новогодишната трапеза. От серията - бързо, лесно и вкусно :

16 парчета шунка
2 пак. сирене крема
2 пак. друг вид меко, пълномаслено сирене

Смесвате двата вида сирене докато станат еднородна смес. Поставяте две по две парчетата шунка, така че леко да се припокриват крайщата им и ги намазвате добре със сместта. След това ги навивате на руло.
Рулото завивате хубаво и стегнато с алуминиево фолио и слагате в хладилника или във фризера за кратко, за да може по-лесно да ги нарежете в последствие. Началните и крайните парчета от рулото оставете на страна, тъй като те не стават особено красиви, а останалите поставете всяко върху един крекер или солена бисквитка с подходяща форма.

(D) (D) (D)
Для Тебя
Junior Member
Для Тебя вне форума
post #26 Старый 19.01.2009, 12:55
Хей, хора *всички ли сте на "Макдоналдс" ? Споделете някои нетрадиционни рецепти!

Ето една зимна салата за много вино.

*Зелевата салата може да е много традиционна, но й трябва малко, за да се промени радикално. Опитайте например ето така. Ако имате здрави ръце и обичате да работите с тях, нарежете си зелето сами, като го посолите, преди да го смачкате, за да омекне. Но ако имате електрическа резачка, правенето на тази салата става много приятно занимание. След зелето пускате в машинката няколко моркова, но на по-ситно ренде, добавяте една или две кисели ябълки, обелени и почистени от семките, две-три скилидки чесън, една малка глава сладка ряпа и половин лютива. Преди да разбъркате добре, добавете листата на един стрък свежа целина, нарязана ситно. Подправете със сол, зехтин, лимонов сок или оцет. И направете по-голямо количество, защото със сигурност ще ви потрябва.

(pl) (D)
Для Тебя
Junior Member
Для Тебя вне форума
post #27 Старый 23.01.2009, 20:58
Для Александра Влачуги - Если вы еще зайдете на форум, хочу добавить насчет чебуреков. Не знаю, почему никто об этом не написал. В болгарской кухне есть такое блюдо, как кръстачки. Они готовятся из теста, начинка - брынза или творог,в *основном. Моя мама любит делать их с мясом. То есть это уже получаются чебуреки.
Арома
Member
Арома вне форума
post #28 Старый 25.01.2009, 17:13
хочу по делится болгарским простым и очень традиционным блюдом : - сирняна каша ( зимами сиринту 2-я средни филии гу труним и дубами 2яйца и гу переешайми,най первуту зажарёми лук 3 -4 главички , стани золотист цвето добами брошно 2-3 борщоби ложици и гумешайми, тугива в тая зажарка в ливами кипячена уда да нее сильну многу, завря и тургами сирниту мешаймгу , естественно проверим на вкусавити качества и ту тряба ша дубавими малку сол. Мой да са пудава с топол ляб. Приятен аппетит. (pl) (pi)
Дороже Самат вне форума
post #29 Старый 27.01.2009, 22:49
Краси,ами аз немога да си представя какъв е вкусът на тази зимна салата...ябълка,чесън т.н.?? :-OМоже би със ракийката ще бъде подобре,а?
Junior Member
Артемида вне форума
post #30 Старый 28.01.2009, 04:02
За съжаление не пия ракия и не мага да си го представя. Но ако пробваш - сподели! Навярно ще върви. :-)
Для Тебя
Junior Member
Для Тебя вне форума
Ответ

Опции темы
Опции просмотра