А ето още една вкусотия:
Продукти:
200 гр.свинско месо,
2 гл.лук,
200гр.дребни печурки,
2-4с.л.бланширан продълговат ориз.
1ч.л.мед,
2-3 с.л.соев сос,
2-3с.л.балсамов оцет
1с.л.сушен магданоз,
черен пипер,
2с.л.доматен сос,
маслини,
2-3с.л.червено вино.
Приготвяне:
Нарязваме свинското месо на големи парчета.
Лука на гръгчета, гъбите цели или на две /зависи от големината/.
Пържим в загрята мазнина лука, добавяме и месото и пържим до зачервяване, добавяме соевият сос и меда и бъркаме.
Добавяме балсамовият оцет, гъбите и оризчето.
Пържим за кратко и добавяме доматеният сос, посоляваме.
Намазваме дъното на тавичка и слагаме широк лист пекарска хартия и изсипваме пърженото в нея.
Отгоре слагаме маслините, поръсваме с магданоз, черен пипер,заливаме с виното и завиваме фолиото стегнато като бонбон.
Печем на 220*С около 1,5ч.
(pl) (B) (B) (B)